9 hukuk dairesi dosya sırası

Categories:Alet

Ilam incelemesinden sonra ne olur?

İlamı yazılan dosya kontrol edilip onaylanmak üzere ilam memuru tarafından yazı işleri müdürüne teslim edilir. Yazı işleri müdürü ilamı kontrol eder onaylama işlemini yapar. İlam onay işlemi yapılan dosya kapatılmak üzere posta bölümüne teslim edilir. Posta memuru dosyayı kapatır ve yerel mahkemesine postalar.

Savcı dosya incelemesi ne kadar sürer?

Mahkemelerde Ceza Dairesinin bir dosyayı ortalama olarak inceleme süresi genellikle 352 gün olarak bilinmektedir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında geçen ortalama sürenin ise 473 gün olarak bilinir. Genel olarak Yargıtay'da toplam 825 günlük bir inceleme süresi geçmektedir.

Kayıt aşaması ne demek?

Kayıt Aşamasında: Dosyanın ilgili Yargıtay dairesinde kayıt aşamasında olduğunu göstermektedir. … Daireden Bölüme Teslim Listesinde (Hukuk): Mevzuat veya uygulama gereği Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hukuk dairesine gönderilen dosyanın hukuk dairesinde kapatıldığını göstermektedir.

Tebliğname sorgulama nedir?

Tebliğname, temyiz başvurusu üzerine dosyanın geldiği Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının yerel mahkeme veya istinaf mahkemesi (bölge adliye mahkemesi) kararıyla ilgili görüşünü temyiz incelemesini yapacak olan Yargıtay ceza dairesine yazılı olarak bildirmesini sağlayan belgedir.

İlam incelemede olan dosya kaç günde sonuçlanır?

Sulh Hukuk Mahkemelerinde tebliğden itibaren 8 gün, İcra Hukuk Mahkemelerinde kararın öğrenilmesinden (tebliğ veya tefhimden) itibaren 10 gün, İş Mahkemelerinde kararın öğrenilmesinden (tebliğ veya tefhimden) itibaren 8 gündür.

İlam dosyası ne demek?

Bir yargılama sonucunda, mahkeme kararının yazıldığı ve taraflara verilen, imzalı ve mühürlü resmi belgeye ilam adı verilir. Her bir yazılı eda hükmü içeren mahkeme kararı ilam olmakla birlikte, uygulamada sıklıkla ilamlı ve ilamsız olarak bilinen icra takiplerinde karşılaşılır.

Yargıtayda incelemede yazan dosya ne zaman sonuçlanır?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında bu süre 473 gün olarak ortalama şekilde hesaplanmıştır. Dosyanın incelenip sonuçlanması davanın ve dosyanın niteliğine göre değişim göstermektedir. Ancak genel olarak Yargıtay'a giden bir dosya kesin olmamakla birlikte 18 ay gibi bir süreye kadar ulaşmaktadır.