Iş ekipmanlarının kullanımında sağlık ve güvenlik şartları yönetmeliği

Categories:Konum

Iş ekipmanlarının periyodik kontrollerini kimler yapabilir?

Makine ve tezgâhların periyodik kontrolleri, makine mühendisleri, makine tekniker veya yüksek teknikerleri tarafından yapılır.

Iş Ekipmanlarının Kullanımında sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği’ne göre kaldırma ve iletme ekipmanlarının periyodik kontrollerini yapmaya kimler yetkilidir?

2.1.3. (Değişik:RG-23/7/2016-29779) (2) Basınçlı kap ve tesisatların periyodik kontrolleri, makine mühendisleri, (Ek ibare:RG-24/4/2017-30047) metalurji ve malzeme mühendisleri, makine veya metal eğitimi bölümü mezunu teknik öğretmenler ya da makine tekniker veya yüksek teknikerleri tarafından yapılır.

Ekipnet kayıt zorunluluğu ne zaman?

(3) Protokol kapsamında eğitim veren kurum ve kuruluşlar, eğitim verdikleri periyodik kontrolleri yapmaya yetkili kişilerin eğitimi başarı ile tamamladığına dair bildirimi, eğitimi tamamladıkları tarihten itibaren en geç iki hafta içerisinde EKİPNET sistemine kaydetmek zorundadır.

Tezgahlara yılda kaç kez bakım?

2.4.1(Değişik:RG-24/4/2017-30047) Tezgahlara yılda bir bakım ve muayene yapılması yeterlidir.

Ekipnete kimler girebilir?

Eğitime aşağıdaki öğrenimlere sahip kişiler başvurabilir: Makine Mühendisliği, … Makine Öğretmenliği. Metal Teknik Öğretmenliği bölümlerinden mezun olmalıdır.

Ekipnet kimler alabilir?

Ekipnet Kayıt & Ekipnet Sistemi. İş Ekipmanları yönetmeliğinin belirttiği meslek gruplarında mezun olan kişilerin e devlet sistemi üzerinden girişi sağlanmalıdır. Kayıtlı elektronik posta adresi olarak adlandırılan kep adresi ilgili kurumlardan daha önceden alınması gerekir.

Kaldırma ve iletme araçları nelerdir?

KALDIRMA İLETME EKİPMANLARI

  • Vinç ( Gezer Köprülü, Portal, Monoray, Kule, Yükleyici Kren )
  • Caraskal.
  • Platform.
  • Yükseltilebilen Seyyar İş Platformu.
  • Asılı Erişim Donanımı
  • Sütunlu Çalışma Platformu.
  • Taşıt Kaldırma Donanımı ( Araç Kaldırma Lifti )
  • Kriko.