Profiterol yapilisi ve malzemeleri

Profiterolün nasıl yapılır?

Hamur, yumurtalarla tamamen karıştıktan sonra elastik ve yapışkan bir hamur elde edin ve sıkma poşetine alıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde parçalar sıkın. Hamurları düzeltmek için elinizi ıslatıp üzerlerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.

Profiterolün sönmemesi için ne yapmalı?

Hamura tamamen yedirdiğinizden emin olduktan sonra diğer yumurtayı ilave edin. Tüm yumurtaları tek tek ilave etmeye özen gösterin. Tüm yumurtaları hamur sıcakken ve birden ilave ederseniz hamurunuz sönecektir ve istediğiniz kıvamda olmayacaktır.

Evde profiterol sosu nasıl yapılır?

Derin bir sos tenceresine sütü, şekeri, unu ve kakaoyu aktarın. İyice çırptıktan sona ufak parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı ve tereyağını katın. Kısık ateşte, kıvamı koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakın.

Profiterol pişirmenin püf noktaları nelerdir?

7 Püf Noktasıyla Profiterol Hamuru Nasıl Yapılır?

  1. Sürekli Karıştırın. Profiterol tariflerinde bazı malzemeler farklılık gösterse de genel olarak su, …
  2. Yumurtaları Tek Tek Ekleyin. …
  3. Mikser Kullanın. …
  4. Yağlı Kâğıt Üzerine Dizin. …
  5. Fırın Kapağını Açmayın. …
  6. Çok Pişirmeyin. …
  7. Hamuru Soğutun.

Profiterol fanlı mı fansız mı?

İdeal profiterol topları kahve rengi olana kadar pişer ve bir bisküvi gibi kıtır ve gevrek olur. yüksek derecedeki fırında fan veya turbo pervanesi çalıştırılmadan pişirilir. fırının kapağı kesinlikle 15-20 dakika hiç açılmaz. fırın gereğinden önce açılırsa toplar çöker ve bir daha kesinlikle kabarmaz.

Profiterolün piştiğini nasıl anlarız?

Fırında yaklaşık 40 dakika pişmesi gereken profiterol, çok sertleşmemelidir. Pişme süresi konusunda verilen tariflere göre farklılık olsa da, profiterolün piştiğini hafif pembeleşince anlamak mümkündür. Çok kızarması gerekmeyen profiterol hamurunun, kreması için dağılmadan ikiye bölünecek yumuşaklıkta olması gerekiyor.

Profiterol ne zaman kabarır?

Ancak profiterol yapmanın püf noktaları bilindiği takdirde, herkes gibi sizler de enfes ve akıllarda kalan bir profiterol yapabilirsiniz. Hazırlanan profiterol hamur karışımının gereken şekilde kabarması ve içinin çiğ kalmaması için 40 dakika boyunca kontrollü bir şekilde pişirilmesi gerekir.