Yumusak yufka nasil yapilir

Yufka nasıl yumuşak olur?

Yufkalarınızı sütle ıslatırsanız börekleriniz hem daha lezzetli hem de kıvamlı olur. Süt böreğinizin yumuşacık olmasında büyük rol oynar.

Yufka hamuruna ne konur?

Böreklik Yufka Tarifi İçin malzemeler

  1. Yaklaşık 1 kg un.
  2. 1 su bardağı ılık süt.
  3. 1 adet yumurta.
  4. 2 buçuk su bardağı ılık su.
  5. 1 yemek kaşığı tuz.
  6. 1/2 çay bardağı sıvı yağ

10-May-2021

50 kilo undan kaç yufka ekmek çıkar?

Yufka ekmek yapan ev hanımlarından Ümmü Sarı, 50 kiloluk undan yaklaşık 500 yufka ekmek çıkardıklarını ifade ederek, "5 kişilik bir aileyiz. 500 ekmek bizim 4 aylık ekmek ihtiyacımızı karşılıyor.

25 kg undan kaç tane yufka çıkar?

Kadınlar yaklaşık 4-5 saatlik bir çalışma sonrasında 25 kiloluk unu yufka ekmeğe dönüştürüyorlar. Yufka ekmek yapan ev hanımlarından Ümmü Sarı, 25 kiloluk undan yaklaşık 200 yufka ekmek çıkardıklarını ifade ederek, "5 kişilik bir aileyiz. 200 ekmek bizim yaklaşık 2 aylık ekmek ihtiyacımızı karşılıyor.

Böreğin yumuşak olması için ne yapmalı?

Bir yumurta ve sodayı çırpın; böreğinizi fırına vermeden önce üzerine sürün. Böylece daha yumuşak ve daha az kabaran bir börek yapmış olacaksınız. Eğer yumurtanız yoksa onun yerine biraz yoğurt ve bir çorba kaşığı yağı karıştırarak böreğinizin üzerine sürebilirsiniz.

Börek sosu yoğurt mu süt mu?

— Sosta süt kullanmak böreğin kurumadan çıtırlaşmasını sağlayacaktır. Sütünüz yoksa yoğurt da kullanabilirsiniz. … Hatta bu şekilde üzerini streç filmle kapatıp bir gece buzdolabında dinlendirmek yufkaların sosu iyice çekmesini sağlayacaktır. Bu şekilde yumuşayan yufkalar kurumadan pişecektir.

Yufka hamuru nasıl oluyor?

Geniş bir kaba un, zeytinyağı ve tuzu alıp ortasına azar azar suyu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz. Elde ettiğini bu hamuru bezelere ayırıp üzerini bezle kapatıp 30 dakika kadar dinlendirin. Ardından hafif unlayarak dilediğiniz boyutlarda açın.