Amatem hakkında bilgi

AMATEM de kimler yatar?

Alkol ve Madde Bağımlıları Tedavi Araştırma Merkezi (AMATEM), 1983 yılında kurulmuş olan bir tedavi merkezidir. AMATEM'in genel amacı ileri düzeyde alkol bağımlılığı olanların ve uyuşturucu madde veya reçeteli satılması gereken ilaçların bağımlısı olmuş kişilerin tedavi edildiği merkezin adıdır.

AMATEM de neler yapılır?

AMATEM'de yatarak veya ayaktan tedavi olunabilir. Tedavinin ilk aşamasında alkol veya madde kullanımının kesilmesine bağlı olan yoksunluk bulguları tedavi edilmektedir. Bu aşamada ilaç tedavisi uygulanmaktadır. Daha sonra ise alkol veya maddeye tekrar başlamamaya yönelik psikoterapi programı bulunmaktadır.

AMATEM tedavi ücretli mi?

Türkiye'de madde bağımlılığı tedavisi için 20 AMATEM hizmet veriyor. AMATEM'ler sosyal güvenceli hastalara ücretsiz bakarken, bu imkânı olmayan hastalardan para alıyor. Hastanın ya yeşil kart için başvurması ya da polise kendini ihbar ederek denetimli serbestlikten yararlanması gerekecek.

Amatemin amacı nedir?

Amatem amacı; alkol ile madde bağımlısı olan kişilerin tedavi görmesini sağlamak ve aynı zamanda bu tür bağımlılıkların önlenmesine yardımcı olmaktır. Amatem; öğrencilere, aile bireylerine, doktorlara çeşitli eğitim programları veren bir kuruluştur.

AMATEM ücreti ne kadar?

Özel kliniklerde ise muayene ücreti 300- 600 lira arasında değişiyor, sonrasında her seans ortalama 400 lira. Yine ilaca yüklenen AMATEM gibi devlet hastanelerinde ise, bir madde bağımlısının devlete günlük maliyeti 120 lira dolaylarında.

AMATEM kaç gün sürer?

AMATEM kliniğine yatış süresi ortalama 3 haftadır. AMATEM polikliniğe başvurup yatışı kabul eden kişi Detoksifikasyon (Arınma) , Eğitim ve bilinçlendirme, terapi ve rehabilitasyon aşamalarından sonra poliklinik kontrollerine yönlendirilerek taburcu edilir. AMATEM kliniğine zorunlu yatış yapılmamaktadır.

Amateme Nasıl Başvuru Yapılır?

AMATEM KLİNİĞİ HASTA YATIŞ KRİTERLERİ Bunun dışında bir yatış yolu yoktur. Poliklinikten yatışlar randevu sistemine göre gerçekleştirilir. Hastanın tedavi motivasyonu ve isteği esas olup kliniğe kendi isteğiyle yatarak tedavi olmak isteyen hastalar kabul edilir.